EU til Israel og Hamas: Civile skal beskyttes

I et sæt yderst diplomatiske konklusioner fra EU-topmødet i Bruxelles deler de 28 stats- og regeringschefer løftede pegefingre ud til både Israel og Hamas - samtidig med, at man understreger vigtigheden af at arbejde hen mod en genoptagelse af forhandlingerne om en to-stats-løsning.

- Det Europæiske Råd opfordrer begge sider til at nedtrappe situationen, til at sætte en stopper for volden og for de civile befolkningers lidelser, lyder det i topmødets konklusioner.

EU fordømmer samtidig Hamas' raketangreb mod Israel og understreger, at israelerne har retten til at beskytte sig mod palæstinensernes angreb - så længe der er proportioner i israelernes handlinger, og de sikrer, at civile bliver beskyttet.

- Det Europæiske Råd beklager dybt tabet af uskyldige liv og det høje antal af sårede civile i Gazastriben som følge af israelske militære operationer, og rådet er dybt bekymret over den hurtige og dramatiske forværring af den humanitære situation, står der i konklusionerne.

Topmødets konklusioner kommer kort efter, at Israel har accepteret en fem timer lang våbenhvile i Gazastriben torsdag, så en humanitær indsats kan gennemføres. Den humanitære våbenhvile kommer efter, at FN havde appelleret til parterne om at indstille fjendtlighederne.

EU-lederne slutter af med at minde de stridende parter om den gulerod, unionen før har bragt på banen i bestræbelserne på at skabe fred i regionen:

- EU gentager sit tilbud til begge parter om en pakke af politisk og økonomisk støtte og et særligt privilegeret partnerskab med EU i tilfælde af en endelig fredsaftale.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip