EU-toppen skal diskutere ungeledighed til november

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er torsdag blevet inviteret af Frankrigs præsident, François Hollande, til et nyt topmøde om ungdomsarbejdsløshed den 12. november i Paris.

Det siger statsministeren på et pressemøde torsdag i Bruxelles, inden stats- og regeringscheferne fra hele EU indleder deres ordinære topmøde.

Hun påpeger, at stats- og regeringscheferne til november i Paris skal følge op på topmødet før sommeren i Berlin, hvor de også diskuterede ungdomsarbejdsløshed.

- At der er millioner af unge, som er uden for arbejdsmarkedet, er Europas dårlige samvittighed. Vi ved alle sammen, at ungeledigheden er for høj, siger hun.

Stats- og regeringscheferne skal i løbet af det ordinære EU-topmøde torsdag-fredag i Bruxelles også evaluere på de tiltag, der er lavet i EU-regi for at komme den høje ledighed blandt unge til livs.

Det drejer sig blandt andet om unge-garantien, hvor unge uden for arbejdsmarkedet skal garanteres et job eller et uddannelsestilbud.

- Det er vigtigt at bruge topmødet på at holde øje med, at de beslutninger, vi har truffet én gang, bliver gennemført, siger Helle Thorning-Schmidt.

Statsministeren siger samtidig, at selvom beskæftigelsespolitikken hører under medlemslandenes eget ansvarsområde, kan de stadig lære af hinanden og udveksle erfaringer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip