EU vil rejse ny sag mod USA for Boeing-statsstøtte

EU har fredag taget det første officielle skridt til endnu en sag ved WTO mod USA for statsstøtte til den amerikanske flyproducent Boeing, hedder det i en pressemeddelelse fra verdenshandelsorganisationen.

Siden 2004 har der kørt en stribe retstvister mellem USA og EU som følge af påstået ulovlig støtte til henholdsvis amerikanske Boeing og europæiske Airbus.

EU-Kommissionen mener, at delstaten Washingtons beslutning om at fortsætte og udvide en ordning for skatteincitamenter, der skulle sætte gang i produktionen af flymodellen 777X, er i strid med en tidligere WTO-afgørelse.

- Udvidelsen af tilskudsordningen skønnes at være 8,7 milliarder dollar værd, og det vil være den største statsstøtte til den civile luftfartsindustri i USA's historie, lyder det fra EU-Kommissionen.

Den amerikanske delstat har besluttet at forlænge ordningen, der skulle være ophørt i 2024, med yderligere 16 år.

USA og EU skal nu forsøge at nå til enighed i sagen. Parterne har en måned til disse forhandlinger, og lykkes det ikke, kan EU bede WTO om en afgørelse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip