Eurolandene holder døren åben for ny græsk aftale

Eurolandene er klar til endnu et støtteprogram for Grækenland, hvis der kommer nye og tilstrækkeligt gode græske reformforslag torsdag.

Det siger den tyske forbundskansler, Angela Merkel, efter eurotopmødet tirsdag aften i Bruxelles.

Samtidig siger hun, at der bliver indkaldt til et EU-topmøde for alle 28 EU-lande - og ikke bare de 19 eurolande - på søndag. Her får statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sit comeback på den europæiske scene.

Det er konklusionen på et eurotopmøde tirsdag aften i Bruxelles, hvor eurolandene har diskuteret, hvordan de kommer videre efter den græske folkeafstemning, hvor et stort flertal afviste långivernes tilbud om flere penge til gengæld for græske reformer og besparelser.

Angela Merkel siger også, at hun håber, at den tyske forbundsdag i ugens løb kan støtte forhandlinger om et nyt støtteprogram for Grækenland.

EU-præsidenten, Donald Tusk, siger, at "vi er alle ansvarlige for krisen, og vi har alle et ansvar for at løse den".

- Den endelige deadline er udgangen af denne uge, siger Donald Tusk.

Inden topmødet gik i gang, mødtes den græske premierminister, Alexis Tsipras, med Angela Merkel, den franske præsident, François Hollande, og EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker i et forsøg på at forhindre, at topmødet skulle ende i endnu en græsk blindgyde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip