Europas koordinator i kamp mod ebola: Der skal handles nu

Der er brug for handling og ikke ord i kampen mod den frygtede virus ebola, og det kan ikke gå for hurtigt, lyder den overordnede melding fra Christos Stylianides.

Den kommende cypriotiske EU-kommissær for humanitær bistand og krisehåndtering, der er udpeget til posten som EU's koordinator i kampen mod ebola, overtog officielt sin ekstraopgave mandag.

- Ebola sætter hele det internationale samfund på prøve, og tid er en afgørende faktor. Tusinder af liv er i fare. Vi skal sætte ekstra skub på vores fælles indsats, siger Christos Stylianides.

- Vi kan ikke gøre andet end at arbejde sammen, konfrontere frygten og få udryddet denne sygdom, siger Christos Stylianides.

EU har igangsat en række initiativer, blandt andet internationale koordineringsopgaver og evakuering.

Stylianides, som tiltræder posten som kommissær næste mandag, vil i anden uge af november rejse til Vestafrika for at afklare, hvilke yderligere initiativer der er brug for, og for at vise Europas solidaritet med de hårdest ramte lande.

Den europæiske ebola-koordinator lægger særlig vægt på, at man ikke må isolere Vestafrika under epidemien, der har kostet næsten 5000 mennesker livet.

Sierra Leone, Liberia og Guinea er de værst ramte lande. Omkring 10.000 er smittet med ebola.

/ritzau/

 

Dagens Gossip