Europolaktion: Dansk politi har anholdt to mænd

To mænd er blevet anholdt i Sønderjylland i forbindelse med en fælles Europolaktion mod menneskesmugling og grænseoverskridende kriminalitet.

Det meddeler Rigspolitiet i en pressemeddelelse. Det drejer sig om to lettiske mænd, som var i besiddelse af stjålet værktøj. Via Europol har dansk politi fået besked om, at den ene var kendt for kriminalitet i Tyskland, den anden i Holland.

De er begge blevet varetægtsfængslet. I alt 300 personer og 200 køretøjer blev undersøgt i aktionen. Ved en aktion i Lolland-Falster blev 251 køretøjer undersøgt og 171 dokumenter som pas og kørekort blev tjekket.

Her blev der dog ikke fundet hverken våben, narkotika, tyvekoster eller andet, som kunne have hverken politiets eller Skats interesser.

Europæisk politi har til sammen foretaget over 1000 anholdelser under den 10 dage lange operation.

Politioperationen har omfattet hele det europæiske kontinent og har været rettet mod både formodede menneskesmuglere, kokainbagmænd, våbenhandlere, biltyverier og fremstilling af kopivarer, oplyser talsmænd.

- Der er tale om den største koordinerede indsats mod organiseret kriminalitet, som nogensinde er set i Europa, siger Rob Wainwright, der leder den europæiske politiorganisation i hovedkvarteret i Haag.

Operationen, som havde navnet "Archimedes", havde deltagere fra myndigheder og embedsmænd i 34 lande - deriblandt alle de 28 EU-lande samt Australien, Columbia, Norge, Serbien, Schweiz og USA.

- Over 20.000 politifolk og sikkerhedskræfter var sat ind i aktionen. Anholdelserne blev foretaget i perioden den 15. til den 23. september.

Det tyske politis efterretningstjeneste spillede en central rolle som koordinator. Der var oprettet over 290 kontrolsteder på vejnettet og ved grænseovergange.

- Der blev anholdt 1027 personer. Der blev beslaglagt 599 kilo kokain og 200 kilo heroin samt 1,3 ton hash, siger Wainwright.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip