Eurovision-underskud skal gennem ekstern undersøgelse

Skrevet af admin

|

10/12/2014

Dagens topnyheder

Den 10. maj i år kunne østrigske Conchita Wurst lade sig hylde i B & W Hallerne i København som vinder af Eurovision 2014. Den gang var alt idyl. Siden har økonomisk kaos skygget over begivenhederne.

Torsdag har Wonderful Copenhagens bestyrelse besluttet, at der skal iværksættes en ekstern undersøgelse af deres egen rolle i budgetoverskridelsen ved afholdelsen af Eurovision 2014.

Det sker efter krav fra Erhvervsstyrelsen, der er fondsmyndighed for fonden Wonderful Copenhagen.

- Der vil over for Erhvervsstyrelsen blive redegjort om udfaldet af disse tiltag inden udgangen af februar 2015, skriver bestyrelsen i en pressemeddelelse, hvori de også bekendtgør, at de ikke har yderligere kommentarer til dagens bestyrelsesmøde.

Undersøgelsen skal afgøre, om "der konkret er grundlag for eventuelt at rejse erstatnings- og/eller straffesager mod et eller flere nuværende eller tidligere bestyrelsesmedlemmer og direktører i fonden eller dets datterselskab".

Erhvervsstyrelsen har i forbindelse med afgørelsen rettet en bidende kritik af bestyrelsen for at handle egenrådigt:

- Erhvervsstyrelsen finder det yderst kritisabelt, at fonden har foretaget en række ekstraordinære dispositioner, som Erhvervsstyrelsen skulle have haft forelagt og givet samtykke til i sin egenskab af tilsynsmyndighed for fonden.

Det er angiveligt ombygningen af B & W Hallerne på Refshaleøen i København, der væltede det økonomiske læs, da det blev markant dyrere, end der på forhånd var regnet med.

Der var i første omgang afsat 18,4 millioner kroner til ombygningen, men det endte med at løbe op i omkring 91,3 millioner kroner.

De samlede udgifter for projektselskabet bag Eurovision endte på 137 millioner kroner, hvilket er mere end 100 millioner dyrere end de budgetterede 34,6 millioner kroner.

Siden har arrangørerne skændtes højlydt om, hvem der har haft ansvaret for de store budgetoverskridelser, og hvem der skal betale regningen i sidste ende.

Regningen for Eurovision er endt hos Wonderful Copenhagen, der har fået et lån til at dække udgifterne af Region Hovedstaden. Sagen har også ført til fyring af en direktør i Wonderful Copenhagen, ligesom bestyrelsesformanden er blevet udskiftet.

/ritzau/