EU's budgetforhandlinger er brudt sammen

Da klokken slog midnat natten til tirsdag stod det klart, at EU nu står uden budget for næste år og med en stor stak ubetalte milliardregninger for indeværende år.

Ritzau erfarer, at forhandlere fra EU's 28 medlemslande og fra EU-Parlamentets budgetudvalg ved udløbet af den formelle frist for at få budgettet i hus gik fra hinanden omkring midnat uden at være nået til enighed.

Forhandlingerne er foregået på basis af et forslag fra EU-Kommissionen. Kommissionen siger blandt andet, at der er ubetalte regninger for omkring 200 milliarder kroner i 2014.

Medlemslandene, der ved forhandlingerne i Bruxelles typisk er repræsenteret af deres EU-ambassadører, vil skubbe en betydelig del af de ubetalte regninger til næste år.

Parlamentet kræver et 2015-budget på 146,4 milliarder euro (1098 milliarder kroner), mens landene insisterer på 140 milliarder euro (1050 milliarder kroner).

Efter sammenbruddet i forhandlingerne må kommissionen nu stille et nyt forslag med sigte på at nå en aftale inden EU-topmødet i december.

/ritzau/

 

Dagens Gossip