Eva Kjer brød loven ved at tie om støtte fra erhvervsklub

admin

423 uger siden

|

29/05/2016

Dagens topnyheder

Op til valgkampen i 2011 fik tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) cirka 60.000 kroner i støtte fra erhvervsklubben Business Forum Kolding.

Det er der ikke noget fordækt i, men partistøtten blev ikke indberettet til myndighederne, som loven kræver, skriver DR. Det fremgår af bogen "Skjulte Penge", der udkommer onsdag.

- Hvis det ikke er oplyst, så er der sket en fejl, siger Eva Kjer Hansen ifølge DR i bogen.

Kassereren for Venstre i Kolding, Aase Thomsen, erkender over for DR, at de 60.000 kroner blev indberettet for sent. Det skete først i 2015, efter at forfatterne til bogen stillede spørgsmål ved den manglende indberetning.

Ifølge loven skal indberetningen til myndighederne senest skal ske året efter. Der er dog en forældelsesfrist på to år i sager om partistøtte.

Overtrædelse af reglerne om partistøtte kan give bøde og i værste fald op til fire måneders ubetinget fængsel.

Det er langt fra første gang, en politiker bliver taget i at have forsømt at indberette en partistøtte. Ifølge reglerne skal det ske, når beløbet overstiger 20.000 kroner.

Men også finansminister Claus Hjort Frederiksens (V) valgkampagne har ifølge "Skjulte Penge" modtaget et sekscifret beløb fra en hemmelig erhvervsklub uden at opgive det til myndighederne.

Claus Hjort Frederiksens kredsformand, Gitte Rasmussen, kalder ifølge bogen fejlen for en "forglemmelse".

Men reglerne er helt enkle, så politikerne kan ikke blive ved med at bruge den undskyldning, lyder det fra Roger Buch, der er forskningschef på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og ekspert i partistøtte.

- Derfor virker det ikke særligt overbevisende, når politikerne gang på gang siger, at de bare har begået en fejl, ved ikke at oplyse om partistøtte. Det lugter fælt af går-den-så-går den, siger han til DR.

/ritzau/