FA-formand: Skandale kan få konsekvenser for Qatar-VM

- Jeg tror, han vil blive tvunget til at trække sig.

Sådan sagde formanden for det engelske fodboldforbund, Greg Dyke, kort efter, at Sepp Blatter fredag havde vundet præsidentvalget i det internationale fodboldforbund Fifa - to dage efter at ni Fifa-bosser var blevet anholdt for korruption.

Blot fire dage senere skulle Dyke vise sig at få ret i sin forudsigelse, da Blatter på et pressemøde bebudede sin afgang.

- Da jeg gik i fredags, sagde jeg, at dette ikke var slut endnu. Hvorfor trådte han ikke tilbage allerede i sidste uge? Der er tydeligvis en rygende pistol af en eller anden art, siger Dyke ifølge nyhedsbureauet AFP.

Han er ikke færdig med at spå om fremtiden. Han forestiller sig, at der i efterforskningen kan komme fældende beviser mod VM-værtskaberne, der er blevet tildelt Rusland og Qatar til afholdelse i henholdsvis 2018 og 2022.

Tildelingen af de to værtskaber har allerede været genstand for efterforskning og anklager om korruption.

- Hvis jeg var Qatar ville jeg ikke føle mig alt for sikker, siger Dyke.

På grund af anklagerne om urent trav bestilte Fifa sin egen rapport om tilblivelsen af værtsskaberne, som blev udarbejdet under ledelse af amerikaneren Michael Garcia.

Fifa konkluderede efterfølgende, at der ikke havde været tegn på korruption i forbindelse med tildelingen.

Det var Michael Garcia meget uenig i, og han valgte derfor at fratræde som uafhængig leder af undersøgelseskommissionen i Fifas etiske komité.

/ritzau/

 

Dagens Gossip