Facebook indfører chat-betaling

18/03/2015 15:30

Laura Nygaard

Nyheder

Mest læste i dag

Nu kan veninden måske snart få sin betaling for de billetter, hun netop har lagt ud for, blot få sekunder efter at I har aftalt bio-daten på Facebook-chatten.

Tirsdag annoncerede Facebook nemlig, at de amerikanske brugere nu kan sende penge til hinanden over Messenger med et enkelt klik på skærmen. Og bliver tjenesten en succes, kan vi sikkert godt forvente, at den også kommer til Danmark.

Læs også: Er du en af dem? 21.000 MobilePay-brugere får spærret deres konto

Planen er, at brugerens kreditkortnummer registreres på Facebook, så betalingerne fremover kan klares i løbet af sekunder. Adgangen til kontoen vil blive beskyttet med enten en PIN-kode eller med fingeraftryksfunktionen i de nyeste iPhones.

Som med det fleste andre nye tiltag på Facebook, vil tjenesten blive introduceret gradvist over et par måneder, og altså først hos de amerikanske brugere, og blive mulig at bruge på computer såvel som i Messenger-appen, som er en af verdens største platforme med over 500 millioner månedlige brugere.

Læs også: Nu kan du også betale med Mobilepay i Føtex

Modsat MobilePay, der giver betaleren mulighed for at sende til alle, man har et telefonnummer på, vil det kun være muligt at overføre penge Facebook-venner imellem.

Ifølge The New York Times kan det nye tiltag også åbne for et helt nyt marked, hvor forretninger kan sælge produkter direkte fra deres Facebook-sider.