Facebook-opdateringer risikerer at koste ved indbrud

07/07/2014 18:36

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Er man på ferie i udlandet og lægger et billede op på Facebook, så kan der hurtigt være en tyv, der kigger med over skulderen.

Og begår tyven indbrud efter at have set ens Facebook-profil, så udbetaler forsikringen ikke nødvendigvis erstatning.

Det siger Ole Vidstrup, konsulent hos Forsikring & Pension, der er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

- Sagsbehandleren skal ved en skadesanmeldelse vurdere, om det, der er foregået, er simpelt uagtsomt eller groft uagtsomt, siger han og uddyber:

- Når vi er ude i noget, der vurderes til at være groft uagtsomt, så kan skaden afvises. Hvis sagen i stedet vurderes til at være simpelt uagtsomt, så vil der selvfølgelig være tale om erstatning.

Om den enkelte skadeanmeldelse har karakter af enten grov eller simpel uagtsomhed, vil ifølge Ole Vidstrup altid være en vurderingssag.

- Men har man skrevet direkte, at man er væk i 14 dage, og at nøglen ligger under måtten, så er det groft uagtsomt. Det er der ingen tvivl om, siger han.

Hvis der i stedet bliver skrevet, at man er i Milano med familien, vil det ikke være at betragte som groft uagtsomt, forklarer Ole Vidstrup.

- Et eller andet sted i midten kan man vurdere, at man nu er over i det grove uagtsomme, og så kan man risikere, at skaden bliver afvist, tilføjer han.

Hos Rigspolitiet har man ikke overblik over, hvor mange indbrud der er sket på baggrund af feriebilleder eller statusopdateringer på Facebook.

- Men ligesom andre oplysninger på Facebook kan blive misbrugt på en eller anden måde, så kan feriebilleder selvfølgelig også blive det, hvis man er uheldig, siger kommunikationsrådgiver Thomas Kristensen fra Rigspolitiet.

Han opfordrer Facebook-brugerne til at tænke sig om og overveje, hvem der kan se de oplysninger, som fremgår af ens profil.

- Det er klart, at jo flere, der kan se de ting, man lægger op, jo større er risikoen for, at det kan blive misbrugt til et eller andet, lyder det fra Thomas Kristensen.

/ritzau/