Fængsler adskiller ikke længere stridende bander

I årevis har Kriminalforsorgen taget vidtgående forholdsregler for at holde de rockere og bandemedlemmer, der uden for murerne er i voldsom konflikt med hinanden, adskilt i fængslerne.

Nu skifter myndigheder imidlertid kurs, skriver Politiken.

Det betyder således ikke længere noget, om Hells Angels- og Bandidos-rockere sidder fængslet samme sted. Eller om medlemmer fra stridende bander fremover er celle-naboer.

Det bekræfter Kriminalforsorgens sikkerhedschef, Michael Gjørup, over for Politiken.

- Vi holder ikke længere hele rocker- og bandegrupperinger adskilt.

- Vi har i årevis kørt med en meget skarp sektionering, men fordi det ser ud til, at konfliktbilledet ikke er så højt længere, er vi begyndt at blande bandefolkene. De sidder også ude på almindelige afdelinger nu, siger Michael Gjørup til politiken.dk.

- Det betyder, at vi ikke længere placerer dem i forhold til deres klubber. Vi fordeler dem i forhold til, hvordan de er og anbringer bandegrupperingerne sammen - ligesom almindelige indsatte, fortsætter han.

Fængselsforbundet er godt tilfreds med den nye ordning. Forbundets formand, Kim Østerbye, peger overfor politiken.dk på, at den hidtidige model ikke har virket optimalt. Derfor er det i orden, at man nu prøver en ny model, mener han.

Sammenblandingen af kriminelle på tværs af tilhørsforhold giver dog nye udfordringer.

- Men på medlemmernes vegne er jeg nervøs for, hvordan det her skal gå, fordi det kræver en meget mere hardcore styring af dagligdagen i eksempelvis arresthusene.

- Og der ligger nu en særlig forpligtelse lokalt til, at arbejdsgiveren hele tiden opdaterer betjentene på, hvem der kan være sammen med hvem, siger Kim Østerbye til politiken.dk.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip