Fængsler og motorveje er de mindst eftertragtede naboer

Skrevet af admin

20/07/2016

Mest læste i dag

Hvis valget står mellem at leve klos op ad en motorvej eller ved siden af et fængsel, så foretrækker huskøberne alligevel lyden af lastvogne og biler. Det viser en rundspørge foretaget af EDC.

Ejendomsmæglerkæden har spurgt 1500 boligkøbere, hvilken nabo de helst vil undgå.

- Undersøgelsen viser, at vi på forhånd er meget negativt ladede i forhold til at være nabo til et fængsel, selv om en sådan nabo i det store hele nok mest passer sig selv.

- Bevidstheden om at have et fængsel eller en institution for kriminelle som nabo vejer tilsyneladende tungere end støj fra en trafikeret vej, der trods alt er til stede konstant, skriver kommunikationschef hos EDC Jan Nordmann i en kommentar til tallene.

Fire ud af ti adspurgte har valgt kategorien "fængsel, institution for kriminelle" som det, de mindst vil bo ved siden af. Og medtager man dem, der har kategorien på en andenplads, er det seks ud af ti.

Dermed slår fængsler kategorien "trafikeret vej, jernbane", der ligger på en andenplads over mindst ønskede naboer, med længder. Her er det kun en femtedel, der mindst vil bo ved siden af en trafikeret vej.

- Der er også købere til ejendomme med en mindre god beliggenhed, men selvfølgelig skal det afspejles i prisen.

- Det pudsige er, at sælgere af ejendomme, der ligger lige op ad en trafikeret vej eller jernbane, som regel har vænnet sig så meget til generne, at de er holdt helt op med at opfatte beliggenheden af deres bolig som mindre god, siger Jan Nordmann.

Han oplyser, at det ikke er til at måle effekten af et fængsel eller en motorvej præcist på boligpriserne, men at erfaringen er, at det koster 10-15 procent på husprisen, 20 procent hvis det står helt grelt til.

Mens fængsler og motorveje er uønskede naboer, viser undersøgelsen, at huskøberne ikke har de store problemer med idrætsanlæg og institutioner. Kun fire procent vil mindst foretrække at bo ved siden af en skole.

/ritzau/