Fængslet dansker kan løslades mod stor kaution

En 22-årig dansk pædagogstuderende, der i USA er anklaget for at have forgrebet sig mod små børn på en skole i New York, kan løslades mod kaution.

Det rapporterer TV2 fra retten i New York, hvor den unge dansker tirsdag aften dansk tid var for en dommer.

Kautionen lyder ifølge TV2 på 400.000 dollar (cirka 2,2 millioner danske kroner, red.), hvoraf halvdelen skal betales kontant.

Og hvis det skulle lykkes for venner og familie at skrabe de godt to millioner kroner sammen, så skal den unge dansker iføres fodlænke som en del af betingelserne for sin løsladelse, understregede dommeren på tirsdagens retsmøde.

Det er en tidligere kollega, der har anmeldt danskeren til politiet. Hun hævder, at han i 15 tilfælde har krænket fire- og femårige børn i skolens børnehaveklasse seksuelt.

Den tidligere kollega gik i første omgang til skolen med sine anklager. Det fik skolen til at sætte gang i en undersøgelse, hvor den 22-årige blev overvåget uden hans viden. Skolen fandt, at der ikke var hold i anklagerne, og kollegaen blev senere fyret.

Hun gik efterfølgende til politiet, og den 27. juni blev den 22-årige anholdt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip