Færgetragedie: Stærk strøm vanskeliggør redningsarbejdet

Knap 300 personer er fortsat savnet efter onsdagens færgetragedie ud for Sydkoreas kyst.

Adskillige dykkere arbejder på stedet for at finde overlevende, men dårlig sigtbarhed og stærk strøm har forhindret redningsmandskabet i at komme ind i dele af det kæntrede skib.

- Jeg er bange for, at der kun er en lille chance for, at de personer, som er fanget inde i skibet, er i live, sagde Cho Yang-Bok, en af lederne af redningsoperationen, til Yonhap Television News onsdag.

Færgen, der havde 475 mennesker om bord, udsendte et nødsignal tidligt onsdag morgen lokal tid, efter at der fossede vand ind i skibet. Mindre end to timer efter var det kun stævnen, der stak op over havoverfladen.

Næsten 100 flådefartøjer, 18 helikoptere samt flere fiskerbåde er involveret i redningsarbejdet. Ifølge myndighederne arbejder 178 dykkere med at få adgang til den store færge.

Seks personer er bekræftet døde, og 179 er blevet reddet, skriver Yonhap.

Ifølge det sydkoreanske nyhedsbureau var langt de fleste om bord på færgen studerende og lærere fra en high school syd for hovedstaden Seoul. De var på vej til ferieøen Jeju.

Det er fortsat uklart, hvorfor færgen kæntrede. Nogle af de overlevende hørte en høj lyd kort før, at færgen begyndte at synke.

Redningsfolk fortæller, at der hverken er rev eller klipper i området, og derfor kan en teknisk fejl på skibet muligvis have udløst katastrofen, lyder det.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip