Færre anmeldte hærværk i foråret

Graffiti på togene, ødelagte vejskilte og smadrede butiksvinduer blev der set lidt mindre af i foråret og den første sommermåned i år.

Anmeldelserne af hærværk er nemlig faldet i andet kvartal af 2014, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I alt blev der anmeldt 5803 tilfælde af hærværk i april, maj og juni. Det er 507 færre end i samme kvartal sidste år og svarer til et fald på otte procent.

Det er næsten en halvering af hærværks-anmeldelserne i forhold til andet kvartal i 2007, hvor der var ikke mindre end 10.774 anmeldelser.

Selvom statistikken ser godt ud på landsplan har Københavns Kommune og en overvægt af kommuner i Nordsjælland og Østsjælland oplevet flere anmeldelser af hærværk.

Overordnet set er antallet af straffelovsforbrydelser også faldet sammenlignet med andet kvartal i 2013.

I år blev der anmeldt knap 100.000 straffelovsforbrydelser. Det er et fald på 4668 anmeldelser siden sidste år og svarer til et fald på fem procent.

Det skyldes blandt andet faldet i hærværk og andre ejendomsforbrydelser som indbrud og tyveri. I april, maj og juni blev der anmeldt godt 90.000 ejendomsforbrydelser. Det er et fald på fem procent i forhold til året før.

Der har specielt været færre lomme- og tasketyve på spil i år i forhold til 2013. Her er anmeldelserne faldet med 10 procent.

Det er i høj grad de unge, som i holder sig væk fra kriminelle handlinger.

- En af årsagerne til faldet i anmeldte straffelovsovertrædelser skal findes blandt de unge. Ungdomskriminaliteten er faldet markant de seneste år, og det er bemærkelsesværdigt, siger analytiker i Det Kriminalpræventive Råd Rannvá Møller Thomsen i en pressemeddelelse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip