Færre erhvervsdrivende går konkurs

Dansk erhvervsliv flyder oven vande. Antallet af konkurser i danske virksomheder faldt nemlig med 11 procent fra september sidste år til september i år, viser tal fra kreditvurderingsbureauet Bisnode.

Samlet måtte 336 virksomheder opgive at drive forretning i september. Og selv om det er lidt af en stigning fra august, hvor blot 171 virksomheder gik konkurs, er tendensen ikke til at tage fejl af.

- Hvis man sammenligner de absolutte tal for september måned med august måned, så står det klart, at der er sket en stigning i antallet af konkurser på den helt korte bane, siger Martin Stabell, specialist i kreditvurdering hos Bisnode.

- Ser man det i et større perspektiv ved at sammenligne med september måned sidste år, eller ved at se udviklingen fra januar måned og frem til nu, så vil man i begge tilfælde se, at der er tale om et fald i antallet af konkurser, siger han om tallene.

I årets første ni måneder er 2621 virksomheder gået konkurs. Det svarer til et fald på 28 procent sammenlignet med året før. Det er især i byggebranchen og virksomheder med administrative ydelser, der især bidrager til faldet i antallet af konkurser.

Hos bygge- og anlægsvirksomhederne gik 49 konkurs i september 2013. I september i år er antallet faldet til 41. Og hos virksomheder indenfor "administrative tjenesteydelser og hjælpetjenester" har faldet været endnu større fra 30 til 17 konkurser.

- Omvendt er der sket en stigning i antallet af konkurser i "fremstillingsindustrien" fra 24 konkurser i september måned sidste år til 29 konkurser i år. Det er dog for tidligt at sige, om det er en tendens i branchen, siger Martin Stabell.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip