Færre erhvervsdrivende går konkurs

Dansk erhvervsliv flyder oven vande. Antallet af konkurser i danske virksomheder faldt nemlig med 11 procent fra september sidste år til september i år, viser tal fra kreditvurderingsbureauet Bisnode.

Samlet måtte 336 virksomheder opgive at drive forretning i september. Og selv om det er lidt af en stigning fra august, hvor blot 171 virksomheder gik konkurs, er tendensen ikke til at tage fejl af.

- Hvis man sammenligner de absolutte tal for september måned med august måned, så står det klart, at der er sket en stigning i antallet af konkurser på den helt korte bane, siger Martin Stabell, specialist i kreditvurdering hos Bisnode.

- Ser man det i et større perspektiv ved at sammenligne med september måned sidste år, eller ved at se udviklingen fra januar måned og frem til nu, så vil man i begge tilfælde se, at der er tale om et fald i antallet af konkurser, siger han om tallene.

I årets første ni måneder er 2621 virksomheder gået konkurs. Det svarer til et fald på 28 procent sammenlignet med året før. Det er især i byggebranchen og virksomheder med administrative ydelser, der især bidrager til faldet i antallet af konkurser.

Hos bygge- og anlægsvirksomhederne gik 49 konkurs i september 2013. I september i år er antallet faldet til 41. Og hos virksomheder indenfor "administrative tjenesteydelser og hjælpetjenester" har faldet været endnu større fra 30 til 17 konkurser.

- Omvendt er der sket en stigning i antallet af konkurser i "fremstillingsindustrien" fra 24 konkurser i september måned sidste år til 29 konkurser i år. Det er dog for tidligt at sige, om det er en tendens i branchen, siger Martin Stabell.

/ritzau/

 

Dagens Gossip