Færre syrere søger asyl i Danmark

Trods de seneste ugers meldinger om, at der i år vil være en kraftig stigning i antallet af syriske flygtninge, der vil søge asyl i Danmark, så viser de nyeste tal fra Udlændingestyrelsen, at der er sket et stort fald i antallet af asylansøgere i oktober måned sammenlignet med september.

Ifølge en foreløbig opgørelse per 26. oktober er der kommet 744 syriske asylansøgere til Danmark hidtil i oktober måned. I september måned var antallet 1932.

Det er et konkret fald på 1188 personer.

Regeringen har bebudet en asylstramning, som blandt andet betyder, at asylansøgere kun kan få et års asyl ad gangen, samt at der skal gå mindst et år, før man kan blive familiesammenført.

Det sker på baggrund af, at regeringen forventer, at op mod 20.000 asylansøgere - hvoraf den største gruppe er fra Syrien - vil søge tilflugt i Danmark. Til sammenligning søgte 7557 personer sidste år asyl i Danmark.

Men Venstre tror ikke, at det er den varslede stramning af reglerne, der får syrerne til at søge andre steder hen. Ifølge partiet ser man hvert år, at antallet af asylansøgere falder sidst på året og først på året, skriver TV2.

Socialdemokraternes udlændingeordfører Mette Reismann mener, at stramningerne vil have en virkning både på lang og kort sigt, når de bliver vedtaget. Derudover skal man se på tendenserne, men ikke over for kort en periode, som hun mener, at Venstre har "en slem tendens til at gøre".

- Så vi er meget opmærksomme på, at træerne ikke vokser ind i himlen. Men det er dog alligevel glædeligt at konstatere, at efter regeringen har bebudet, at man vil fortage denne her stramning, så er der sket et fald i syriske asylansøgere.

- Og det har altså ikke noget at gøre med, at vinteren står for døren, siger Mette Reismann til TV2.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) siger i en skriftlig kommentar, at hun over for ministeriet og Udlændingestyrelsen har understreget, at det er helt afgørende, at udviklingen følges nøje, og at de relevante tal bliver offentliggjort løbende, så alle har et korrekt billede af situationen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip