Fagbosser går igen i kødet på S-toppen over dagpenge

Blød dagpengereglerne op og indfør lempelser på området med Dansk Folkeparti.

Tonen er ikke til at tage fejl af i et debatindlæg i Jyllands-Posten fra pædagogerne i Bupl, akademikerne i Dansk Magisterforening og sundhedsmedarbejderne i FOA. De nægter alle at acceptere regeringens afvisninger af at slække på dagpengereglerne.

- Vi vil fastholde presset, siger formand for Dansk Magisterforening, Ingrid Stage, som dermed afviser at fokusere på sociale ydelser til personer uden dagpenge frem for at stå stejlt på ændringer af selve dagpengereformen, hvilket ellers blev foreslået af LO's formand, Harald Børsting, i sidste uge.

Hun peger sammen med Bupl og FOA på, at der med DF's mandater sammen med Enhedslisten og SF kan samles et flertal for at ændre i den stærkt kritiserede dagpengereform.

Regeringen har ellers ved flere lejligheder slået fast, at den afventer dagpengekommissionens anbefalinger om halvandet år. Men det får ikke kritikken fra fagbevægelsen til at forstumme.

- Socialdemokraterne kunne bare bløde op, hvis de ville. Jeg har svært ved at se, hvorfor man skal vente halvandet år på at finde en løsning på virkelighedens problemer, siger Henning Pedersen, formand for Bupl, til Jyllands-Posten.

De to formænd bliver bakket op af FOA med Dennis Kristensen i spidsen.

Udmeldingen kommer op til, at regeringen tirsdag fremlægger sit udspil til finansloven. I denne bliver der dog ikke lagt op til ændringer på dagpengeområdet. I stedet bliver sundhed og fradrag for fagforeningskontingent prioriteret.

Over for Jyllands-Posten gentager Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen, at Socialdemokraterne ikke på nuværende tidspunkt har planer om at ændre dagpengereglerne.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip