Fagforbund: Ryanair-anklage undrer meget

Torsdag eftermiddag skal Serviceforbundet, der blandt andet organiserer kabinepersonale, en tur i Arbejdsretten sammen med en stribe andre fagforbund.

Anledningen er aktionen mod det Ryanair-fly, der landede i Københavns Lufthavn onsdag eftermiddag.

Cirka 50 mennesker forhindrede i tre timer flyet i at lette, og derfor har flyselskabet nu indklaget fagforbundene, som Ryanair mener står bag aktionen.

Anklagen er dog grundløs, hævder John Dybart, der er formand for Serviceforbundet.

- Det undrer mig meget, at vi skal i Arbejdsretten, og jeg er spændt på at se dokumentationen for påstanden, siger formanden.

Serviceforbundet har ganske vist varslet en lovlig konflikt mod Ryanair, men den sag skal først for Arbejdsretten 26. marts, og derfor har forbundet også taget afstand fra onsdagens aktion.

- Men det glæder mig da, at Ryanair med dette skridt tilsyneladende anerkender den danske model ved at anføre os som modpart, siger John Dybart.

Ryanairs danske advokat, Michael Møller Nielsen, bekræfter, at man har indklaget fem fagforbund i et forsøg på at få stoppet eventuelle fremtidige ulovlige aktioner.

Men ellers har han ingen kommentarer til sagen.

Striden mellem fagforbundene og Ryanair bunder i, at det irske luftfartsselskab i næste uge åbner en base i København.

Men nøjagtigt som alle andre steder har Ryanair afvist at tegne lokal overenskomst, fordi man ikke mener, at fagbevægelsen skal blande sig i, hvordan ansættelseskontrakten skal udformes.

Retsmødet er programsat til klokken 14.30.

Der er også varslet en aktion igen i Københavns Lufthavn torsdag. En talsmand for de aktionerende, Jane Larsen, siger, at der vil blive delt flyers ud foran terminal 2 for at gøre de rejsende opmærksom på arbejdsforholdene i Ryanair.

Ryanairs fly til Dublin afgår efter planen klokken 15.05.

/ritzau/

 

Dagens Gossip