FAKTA: 10 års modtagere af Cavlingprisen

2014: Morten Pihl, Jyllands-Posten, for i serien "Lægernes store tag selv-bord" at afdække danske overlægers misbrug af forskningsmidler til private formål og den manglende kontrol med brugen af forskningsmidlerne.

2013: Jeppe Gaardboe, Frederik Brun Madsen, Søren Kristensen, Michael Klint og Steen Jensen, DR, for i en dokumentarserie at have afsløret, at skatterådgivere i veletablerede banker og virksomheder har vejledt ulovligt om brug af skattely.

2012: Asbjørn With, Nordjyske Medier, for i over 130 artikler at have kulegravet Rebild Kommunes svigt i sager om sexmisbrug, tvangsfjernelser og hjælp til handicappede.

2011: Ulrik Dahlin, Anton Geist, Information, for journalisternes flere end 100 artikler, hvori de har påvist, hvordan op mod 500 unge statsløse systematisk fik frataget deres ret til dansk statsborgerskab i strid med Danmarks internationale forpligtelser.

2010: Lars Nørgaard Pedersen, Asger Westh og fotograf Stine Larsen, Jyllands-Posten, for featureserien "Hjem fra krigen", der er et tankevækkende indblik i fysisk og psykisk lemlæstede soldaters tilværelse, efter at de er vendt hjem fra krig.

2009: Jesper Tynell, DR, for i radioprogrammet Orientering på P1 at dokumentere, hvordan tidligere beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) og hans ministerium brød loven, bestilte misvisende tal, slettede belastende dokumenter og vildledte Folketinget.

2008: Morten Frich, Morten Crone og Jesper Woldenhof samt fotojournalist Erik Refner, Berlingske Tidende, for i serien "Forbrydelsen" at have påvist store mangler i politireformen.

2007: Journalist Peter Øvig Knudsen for hans bøger om Blekingegadebanden.

2006: Olav Hergel og fotojournalist Miriam Dalsgaard, Politiken, for deres artikelserie fra asylcentret Kongelunden ved København om de forhold, som flygtninge - og især deres børn - lever under.

2005: Christian Andersen og Michael Klint, DR, for dokumentaren "Hævet over mistanke" om politifolk, der var medskyldige i et dødsfald og en statsadvokat, der holdt hånden over dem.

Kilde: Dansk Journalistforbund

/ritzau/

 

Dagens Gossip