FAKTA: Carsten Koch-udvalgets anbefalinger

Indenrigsminister Morten Østergaard (R) kritiserer i Politiken tirsdag landets kommuner for at "svigte" med at sikre jobparate flygtninge et ophold i virksomheder som en del af deres integration.

Allerede i januar kom et ekspertudvalg under ledelse af tidligere skatte- og sundhedsminister Carsten Koch med anbefalinger til ændringer i det integrationsprogram, som skal få flere indvandrere i arbejde:

* En mere virksomhedsrettet indsats:

- Deltagere i integrationsprogrammet skal have en virksomhedsrettet indsats som en obligatorisk del af integrationsprogrammet.

- Kravet om, at integrationsprogrammet i gennemsnit skal være 37 timer per uge ændres, så der i stedet kan gives en mere meningsfuld indsats, der tager udgangspunkt i deltagernes styrker og behov.

* Et kortere og mere intensivt integrationsprogram:

- Varigheden af det i dag tre-årige integrationsprogrammet ændres til højest to år, og samtidig skal der større og tidligere fokus på en indsats, der er individuelt tilpasset den enkelte nytilkomnes udfordringer.

- For at sikre en tidlig indsats skal der højest gå to uger fra borgeren ankommer til kommunen til den første samtale med borgeren holdes.

* Rehabiliteringsteamet skal sikre en kontinuerlig indsats, når programmet slutter

- Deltagere, der fortsat er aktivitetsparate efter to år i integrationsprogrammet, har pligt til at deltage i en tværfaglig vurdering af deres situation og videre forløb i rehabiliteringsteamet.

Kilde: Beskæftigelsesministeriet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip