FAKTA: Carsten Koch-udvalgets anbefalinger

Indenrigsminister Morten Østergaard (R) kritiserer i Politiken tirsdag landets kommuner for at "svigte" med at sikre jobparate flygtninge et ophold i virksomheder som en del af deres integration.

Allerede i januar kom et ekspertudvalg under ledelse af tidligere skatte- og sundhedsminister Carsten Koch med anbefalinger til ændringer i det integrationsprogram, som skal få flere indvandrere i arbejde:

* En mere virksomhedsrettet indsats:

- Deltagere i integrationsprogrammet skal have en virksomhedsrettet indsats som en obligatorisk del af integrationsprogrammet.

- Kravet om, at integrationsprogrammet i gennemsnit skal være 37 timer per uge ændres, så der i stedet kan gives en mere meningsfuld indsats, der tager udgangspunkt i deltagernes styrker og behov.

* Et kortere og mere intensivt integrationsprogram:

- Varigheden af det i dag tre-årige integrationsprogrammet ændres til højest to år, og samtidig skal der større og tidligere fokus på en indsats, der er individuelt tilpasset den enkelte nytilkomnes udfordringer.

- For at sikre en tidlig indsats skal der højest gå to uger fra borgeren ankommer til kommunen til den første samtale med borgeren holdes.

* Rehabiliteringsteamet skal sikre en kontinuerlig indsats, når programmet slutter

- Deltagere, der fortsat er aktivitetsparate efter to år i integrationsprogrammet, har pligt til at deltage i en tværfaglig vurdering af deres situation og videre forløb i rehabiliteringsteamet.

Kilde: Beskæftigelsesministeriet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip