FAKTA: De hårdeste straffe i narkosager

Narkohandel eller -smugling straffes stadig oftere ligeså hårdt eller hårdere end drab, der som udgangspunkt giver 12 års fængsel, hvis ikke der er formildende eller skærpende omstændigheder.

Her er nogle af de seneste års narkosager med de længste straffe:

* 14 års fængsel til Hells Angels-rockeren Thomas Kjærsgaard Boel for besiddelse af omkring 50 kilo amfetamin. Dømt 23. juni 2014.

* 16 års fængsel til to mænd, Søren Mikkelsen og Kim Petersen, der i Herringløse ved Roskilde drev en laboratorielignende virksomhed og blev dømt for cirka 200 kilo amfetamin og kokain. Dømt i 2011.

* 15 og 14 år til Rafal Borowiec og Krysziof Kijas, der drev en slags narkofabrik ved Helsinge i Nordsjælland. De arbejdede sammen med golftræneren Lars Østergaard, der fik 14 år. Dømt i 2011.

* 16 år til Claus Malmqvist, der blev dømt for at stå bag indsmuglingen af 13 ton hash på skibet Atlantic Privateer og forsøg på at indsmugle et halvt ton kokain. Dømt i 2009.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip