FAKTA: De hårdeste straffe i narkosager

Det er forholdsvis sjældent, at domstolene idømmer en tiltalt maksimumstraffen for en forbrydelse, men i denne uge har Retten på Frederiksberg og Retten i Kolding idømt personer den hårdest mulige straf for narkoforbrydelser, nemlig 16 års fængsel.

Til sammenligning er straffen for drab som udgangspunkt 12 års fængsel, hvis der hverken er skærpende eller formildende omstændigheder.

Læs her om ugens to sager samt om nogle af de seneste års hårdeste narkodomme:

* Onsdag blev seks mænd og en kvinde ved Retten i Kolding idømt mellem seks og 16 års fængsel for indsmugling af amfetamin og for at have drevet i alt 13 skunklaboratorier i Jylland og på Fyn.

I sagen gik de hårdeste straffe til bagmanden Hoang Van Dinh, der fik 16 års fængsel, mens de to hollandske håndlangere Kim Dong Do og Adolf Matias Talapessy fik henholdsvis 13 og 11 års fængsel. De har alle anket dommen.

* Mandag blev fem mænd ved Retten på Frederiksberg idømt henholdsvis 12, 14, 14, 15 og 16 års fængsel for indsmugling af store mængder narko. De valgte at tænke over, om de vil anke dommen og er foreløbig beskyttet af navneforbud.

* 23. juni 2014 blev Hells Angels-rockeren Thomas Kjærsgaard Boel idømt 14 års fængsel for besiddelse af omkring 50 kilo amfetamin.

* 14. oktober 2011 blev Søren Mikkelsen og Kim Petersen, der i Herringløse ved Roskilde drev en laboratorielignende virksomhed, dømt for salg af cirka 200 kilo amfetamin og kokain. Straffen lød på 16 års fængsel til begge mænd,

* 26. februar 2011 blev Rafal Borowiec og Krysziof Kijas idømt 15 og 14 års fængsel. De drev en slags narkofabrik ved Helsinge i Nordsjælland. De arbejdede sammen med golftræneren Lars Østergaard, der fik 14 år.

* 3. september 2009 blev Claus Malmqvist som den første idømt 16 års fængsel i en narkosag. Han blev dømt for at stå bag indsmuglingen af 13 ton hash på skibet Atlantic Privateer og forsøg på at indsmugle et halvt ton kokain.

/ritzau/

 

Dagens Gossip