FAKTA: De omkomne franske sportsstjerner

Tre af Frankrigs sportsstjerner er blandt de 10 personer, der omkom ved et helikoptersammenstød i Argentina under tv-optagelserne til et realityshow. Otte af de dræbte var franskmænd.

De tre dræbte sportsstjerner er:

* Svømmeren Camille Muffat, 25 år, vinder af flere OL-medaljer - blandt andet guld i 400 meter fri i 2012 ved OL i London. Hun trak sig tilbage fra konkurrencesvømning i 2014.

* OL-bokseren Alexis Vastine, 28 år, der vandt bronze i 2008 ved OL i Beijing i letweltervægt. Vastine tabte knebent i kvartfinalen ved OL i 2012.

* Sejlsportskvinden Florence Arthaud, 57 år, som var en berømt yacht-sejler. Hun vandt i 1990 det prestigefyldte Route du Rhum, som er en solokapsejlads over Atlanten. Hun var som 17-årig involveret i en bilulykke, hvor hun lå i koma. Hun var en af de første kvinder, der skabte sig en navnkundig position i sejlsportsverdenen.

I en erklæring fra præsident Francois Hollandes kontor hedder det, at "en stor sorg har ramt os ved de franske statsborgeres pludselige død."

Helikopter-passagererne var i gang med optagelser til "Dropped", der endnu ikke har haft premiere på fransk tv. I serien deltager sportsstjerner, som bliver placeret i barske miljøer for så at blive udsat for diverse "overlevelses-prøvelser".

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip