FAKTA: Der er penge at spare ved at konvertere

Skrevet af admin

20/04/2015

Mest læste i dag

Mange boligejere bør i disse dage spørge sig selv, om de skal konvertere deres eksisterende realkreditlån til et 2-procentslån.

Hvis man har et fastforrentet lån med eller uden afdrag, vil det for manges vedkommende kunne svare sig, men det afhænger af faktorer som den nuværende kuponrente, restgældens størrelse og hvor længe, man regner med at blive i den pågældende bolig.

Nordea har opstillet et regneeksempel for en boligejer med et 3,5 procents lån med afdrag og en restgæld på én million kroner:

Lige nu betaler vedkommende 4160 kroner i månedlig ydelse, hvoraf de 1870 kroner er afdrag.

Ved at konvertere til et 2-procentslån vil omkostninger og kurstab betyde, at restgælden vokser til 1.036.000 kroner.

Til gengæld vil ydelsen falde til 3940 kroner, selv om boligejeren samtidig afdrager 550 kroner mere på lånet hver måned.

Derfor vil det i værste fald tage 47 måneder eller knap fire år at have tjent den øgede restgæld ind igen, og med uændrede renter vil det endda kun tage godt to år.

Hvis man har lån med variabel rente, er det svært at opstille et konkret regnestykke, da der er flere parametre, der gør sig gældende. Samtidig vil beregningen afhænge af, hvad renteniveauet bliver de kommende år.

Under alle omstændigheder anbefales det, at man tager fat i sin bankrådgiver og beder om at få udarbejdet et konkret regneeksempel for at få overblik over, hvilke fordele og ulemper, der er ved en konvertering.

Kilde: Nordea

/ritzau/