FAKTA: Derfor arrangerer Røde Kors folkemøder

Mandag aften har Røde Kors arrangeret det første af fire humanitære folkemøder, der handler om, hvordan man fra dansk side bedst muligt tager i mod flygtninge.

Det her er baggrunden for folkemøderne:

* Flere end 50 millioner mennesker er på flugt fra eksempelvis krig. Flere tusinder af disse søger tilflugt i Danmark.

* I 2015 ventes landets kommuner at skulle fordele 12.000 flygtninge imellem sig. Til sammenligning skulle der i 2014 fordeles 6083.

* Sammen med flygtninge, frivillige og eksperter fra alle dele af landet vil Røde Kors på en række humanitære folkemøder diskutere udfordringer og skabe nye initiativer til gavn for flygtninge.

* Målet med folkemøderne er en bred dialog, der skal give inspiration til nye løsninger og anbefalinger til, hvordan vi håndterer den globale flygtningekrise i Danmark.

* Røde Kors mener, at vi sammen skal skabe løsninger på de humanitære konsekvenser af den globale flygtningekrise – også i Danmark. Derfor inviterer organisationen til humanitære folkemøder i fire forskellige byer.

* Det første har fundet sted i Sønderborg mandag den 23. februar, mens det næste kommer til at foregå i Aarhus torsdag den 26. februar.

* Derudover vil der være møder i Aalborg og Rønne henholdsvis den 4. og 8. marts.

Kilder: Røde Kors, Kommunernes Landsforening og dr.dk.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip