FAKTA: Derfor bliver hackersag udsat

Tre gange tirsdag formiddag har retsformand Kari Sørensen ved Retten på Frederiksberg udsat den store hackersag. Det skyldes uenighed mellem forsvarer og anklager om anklagemyndighedens forelæggelse af sagen.

Foreløbig er sagen udsat til tirsdag eftermiddag klokken 13.30.

Ifølge retsplejeloven skal anklagemyndigheden ved en sags begyndelse forelægge sagen. Loven kræver, at det sker objektivt.

En forelæggelse vil typisk bestå i en gennemgang af, hvordan en sag er opstået og er blevet efterforsket. Anklagemyndigheden vil muligvis også komme ind på, hvilke beviser der vil indgå i sagen.

Derudover vil anklagemyndigheden gennemgå de juridiske problematikker, som vil opstå under sagen.

I hackersagen har forsvarsadvokaterne protesteret mod, at anklagemyndighedens forelæggelse vil indeholde plancher, som bliver projiceret op på et lærred i retten.

Det sker ofte i straffesager, men forsvarerne er utilfredse med, at man først har fået de 92 plancher tirsdag morgen, ganske kort før retssagens start.

Forsvarsadvokaterne har fået lidt tid til at gennemgå plancherne, og ifølge advokaterne er de i strid med lovens krav om en objektiv forelæggelse.

Parterne får nu mulighed for at aftale vilkårene for forelæggelsen, og hvis de ikke kan nå til enighed, vil retten gå ind og bestemme, hvad der må vises, og hvad der ikke må.

/ritzau/

 

Dagens Gossip