FAKTA: Det er Dong Energy

* Goldman Sachs, ATP og PFA har i år købt sig ind for 11 milliarder kroner i Dong Energy. Efter salget er statens ejerandel reduceret fra 81 procent til 60 procent.

* Dong Energy er en sammenlægning af seks danske energiselskaber: Dong, Elsam, Energi E2, Nesa, Københavns Energis Elaktiviteter og Frederiksberg Forsyning.

* Energikæmpen, som blev en realitet i 2006, forsyner blandt andet danskerne med el og gas, sørger for elproduktionen på kraftværker og efterforskning og produktion af olie og naturgas.

* Hovedsædet ligger i Fredericia.

* Bestyrelsesformand er den tidligere A.P. Møller - Mærsk topchef Thomas Thune Andersen, der har afløst Fritz Schur, der i marts efter ni år sagde farvel som formand i energikoncernen.

* Administrerende direktør er Henrik Poulsen. Han kom fra TDC og afløste i 2012 Anders Eldrup.

* Selskabet har knap 6500 ansatte og havde i 2013 en omsætning på 71,3 milliarder kroner.

* 2012 gav et dundrende underskud på fire milliarder kroner. I 2013 var underskuddet reduceret markant til en milliard kroner.

* I årets første seks måneder er overskuddet efter skat steget til 1,4 milliarder kroner mod en milliard kroner i første halvår af 2013.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip