FAKTA: Det har whistleblower-udvalget undersøgt

Regeringens eget ekspertudvalg, der skulle vurdere fordele og ulemper ved en whistleblowerordning, advarer i sin rapport mod at indføre en whistleblowerordning ved lov.

Udvalget anbefaler i stedet, at man i den enkelte myndighed overvejer, om man skal etablere en whistleblowerordning i myndigheden. Fredag afleverede udvalget rapporten til regeringen. Den bliver nu sendt i høring.

* Udvalget skulle vurdere, om der er behov for lovgivning om offentligt ansattes ytringsfrihed, en styrket informations- og rådgivningsindsats eller andre administrative tiltag for at understøtte offentligt ansattes ytringsfrihed.

* Udvalget har også set på, om der er behov for øget ansættelsesretslig beskyttelse af offentligt ansatte, der anvender deres ytringsfrihed.

* Et enigt udvalg mener, at der er behov for en fortsat og løbende informationsindsats om offentligt ansattes ytringsfrihed.

* Samtidig peger et stort flertal i udvalget på, at der ikke er behov for at lovgive om offentligt ansattes ytringsfrihed eller meddeleret.

* Udvalget er mere delt med hensyn til, om der bør gennemføres en yderligere ansættelsesretslig beskyttelse af offentligt ansatte.

* Et enig udvalg mener, at der ikke bør gennemføres lovgivning. Udvalget har i den forbindelse opstillet nogle generelle retningslinjer om, hvordan whistleblowerordninger i den offentlige forvaltning kan etableres og administreres.

Kilder: Justitsministeriet

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip