FAKTA: Det siger eurogruppen efter græsk kollaps

De 19 eurolandes finansministre måtte på deres møde torsdag i Luxembourg igen opgive at få forhandlet sig ud af flere måneders dødvande om Grækenlands gældsproblemer.

EU-præsident Donald Tusk har straks efter sammenbruddet indkaldt stats- og regeringscheferne til topmøde i Bruxelles på mandag. Det er sandsynligt, at finansministrene skal nå at mødes igen inden topmødet.

Eurogruppen holder i sin skriftlige erklæring fra torsdagens møde fast i, at det stadig er muligt at enes, inden det græske låneprogram udløber og Grækenland skal betale næste store gældspost 30. juni.

Sådan lyder den skriftlige erklæring fra eurogruppen:

- Eurogruppen gjorde status over forhandlingerne mellem de græske myndigheder og institutionerne. Den konstaterede, at der ikke er gjort tilstrækkeligt fremskridt.

- Formand for eurogruppen Jeroen Dijsselbloem understregede, at forslagene fra institutionerne tager hensyn til Grækenlands økonomiske situation og gør brug af den fleksibilitet, der er bygget ind i aftalen fra 20. februar 2015.

- Eurogruppen opfordrede Grækenland til at aflevere sit reformforslag i løbet af de nærmeste dage.

- Eurogruppens formand, Jeroen Dijsselbloem, sagde, at det stadig er muligt at nå til en aftale og forlænge det nuværende program inden udgangen af juni.

Kilder: Eurogruppens sekretariat

/ritzau/

 

Dagens Gossip