FAKTA: Det skal der ske med rejsekortet

Selskabet bag rejsekortet og de danske trafikselskaber har fredag præsenteret transportministeren og trafikordførerne for en række løsninger på problemer med kortet:

* Den forudbetaling, som opkræves ved tjek-ind, sænkes fra 50 til 25 kroner med virkning fra 18. januar. Det betyder, at den potentielle bøde for at glemme at tjekke ud på korte ture bliver 25 kroner mindre.

* Bøden for at glemme at tjekke ind på ny, når man skifter transportmiddel undervejs på rejsen, sænkes fra 50 til 10 kroner.

* Det skal være lettere at registrere et nyt betalingskort i systemet. Det sker i forbindelse med en opdatering af selvbetjeningssystemet på rejsekort.dk i februar.

* En ny app lanceres i januar, som skal hjælpe brugere med at huske at tjekke ind og ud.

* Desuden lanceres en konkurrence om udviklingen af en app, som på sigt skal gøre det muligt at tjekke ud via mobiltelefonen, hvis man glemmer at gøre det i bussen eller på stationen.

* Hvis man glemmer at tjekke ud på en rejse, hvor man har fået rejsekortet skannet af en kontrollør, vil man fremover skulle betale prisen for en rejse fra tjek-ind til stationen efter det punkt, hvor man er blevet skannet.

* Rejser man for eksempel fra København til Aalborg og bliver man kontrolleret mellem Nyborg og Odense, vil man skulle betale prisen for en rejse fra København til Odense, hvis man ikke tjekker ud i Aalborg.

* Forudbetalingen på den anonyme version af rejsekortet sænkes fra 750 til 600 kroner på rejser mellem landsdelene.

* En instruktionsvideo, som forklarer og påminder om tjek-ind og tjek-ud, produceres og vises på skærme i busser og tog.

* Trafikselskaberne vil forsøge at ændre på takstsystemet, så færre kunder oplever, at det er dyrere at foretage en samlet rejse frem for at dele den over i to ved at tjekke ud og derefter tjekke ind igen undervejs.

Kilder: Transportministeriet og Rejsekort A/S

/ritzau/

 

Dagens Gossip