FAKTA: Det vil Thorning og Löfven arbejde for

Forud for EU-topmødet torsdag i Bruxelles har statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Sveriges statsminister Stefan Löfven sendt et fælles brev til EU's præsident, Donald Tusk.

I brevet fastslår de to socialdemokratiske statsministre, at de sammen vil kæmpe for:

* Grøn linje i investeringer. EU's investeringsplan på mere end 2000 milliarder kroner skal især gå til grønne job, der fremme energieffektivitet gennem projekter som for eksempel havvindmøller og brug af biobrændsel.

De to nordiske statsministre vil også kæmpe for et opladningssystem til el-biler.

* Digitalt indre marked. Der skal fart på planerne om et digitalt indre marked. Mens USA kun har ét sæt regler, har de 28 EU-lande forskellige regelsæt. Det bremser europæiske it-virksomheders vækst. Thorning og Löfven fremhæver, at et fuldt fungerende digitalt indre marked frem til 2020 vil kunne øge væksten i Europa med op til 3800 milliarder kroner.

* Kvinder skal deltage mere på arbejdsmarkedet. EU skal arbejde for at reducere forskellen i mænds og kvinders deltage på arbejdsmarkedet. Ifølge Thorning og Löfven skal EU forfølge målsætningen fra sidste måneds G20-møde i Brisbane om at reducere forskellen i mænd og kvinders deltagelse på arbejdsmarkedet med 25 procent.

Kilde: Fælles brev fra statsminister Helle Thorning-Schmidt og Sveriges Stefan Löfven til EU-præsident Donald Tusk.

/ritzau/

 

Dagens Gossip