FAKTA: DF vil øge tryghed på fem punkter

* Ældrepleje: DF foreslår, at ældreområdet i forbindelse med efterårets finanslov løftes med en "ægte" milliard, som kommunerne ikke skal kunne omprioritere, men som er målrettet varme hænder til de ældre, der har brug for det. Det vil skabe tryghed for de ældre, mener partiet.

* Sundhed: DF vil bruge en ekstra milliard til at blandt andet at bekæmpe overbelægning på sygehusene. I partiets finanslovforslag har man samtidig fundet penge til, at alle nye supersygehuse får eget produktionskøkken, så patienternes mad ikke skal transporteres til sygehuset.

Det er kun to af de seks nye supersygehuse, som i dag står til at få eget produktionskøkken, fremhæver partiformand Kristian Thulesen Dahl.

* Retspolitik: DF har sammen med Venstre, Liberal Alliance og De Konservative foreslået, at der oprettes en ungdomsdomstol, og at den kriminelle lavalder bliver sat ned til 12 år.

DF vil samtidig have genindført grænsekontrollen, som partiet mener vil hjælpe til at sænke antallet af indbrud begået af tilrejsende fra andre lande.

* Mindre EU: Dansk Folkeparti vil kæmpe imod en afskaffelse af retsforholdet og imod dansk deltagelse i EU's kommende bankunion.

Partiet ønsker også, at der skal sættes ind mod den sociale dumping som ifølge Kristian Thulesen Dahl hænger sammen med arbejdskraftens fri bevægelighed i EU.

* Job og dagpenge: DF vil have en lempeligere indfasning af dagpengereformen, fordi der fortsat mangler job. I forhold til at skabe job foreslår partiet at fortsætte boligjobordningen, som lige nu står til at udløbe 1. januar 2015.

Reglerne skal også lempes for landbruget, gartneriet og andre produktionsvirksomheder. Partiet vil også satse mere på udvinding af skifergas for at skabe job og gøre Danmark selvforsynende med energi.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip