FAKTA: Drabet i Kødbyen

En nu 29-årig mand, der er mistænkt for drabet på den 21-årige jurastuderende Jonas Thomsen Sekyere i Kødbyen i København i 2012, er blevet anholdt i Somaliland.

Læs her, hvad der er sket i sagen:

* 17. november 2012 bliver Jonas Thomsen Sekyere dræbt med flere knivstik ved et toilet på diskoteket Bakken i Kødbyen.

* Politiets interesse samler sig hurtigt om fire mænd. Det lykkes at anholde tre af dem, og en uge efter drabet fremstilles de i grundlovsforhør. Dommeren forlænger anholdelsen af de tre mænd med tre døgn. Da de er gået, bliver de tre mænd løsladt.

* Samtidig med grundlovsforhøret offentliggør Københavns Politi navnet på den fjerde mistænkte, som man opfordrer til at melde sig selv.

* Ifølge Ekstra Bladet lykkedes det ham allerede en måned efter drabet at komme til Somaliland.

* 27. november 2012 afsiger en dommer en fængslingskendelse over den nu 29-årige, og han efterlyses internationalt.

* I maj 2013 får politiet oplysninger om, at den mistænkte opholder sig i Somaliland og tager kontakt til de lokale myndigheder.

* 18. juni 2014 bliver den mistænkte anholdt og fængslet i Somaliland, men Københavns Politi vælger at hemmeligholde anholdelsen.

* 2. juli 2014 skriver Ekstra Bladet, der har opsøgt den mistænktes fætter og onkel i Somaliland, at han opholder sig dér.

* Næsten en uge senere - 8. juli - bekræfter Københavns Politi, at den mistænkte er anholdt i Somaliland, og at man arbejder på at få ham udleveret til Danmark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip