FAKTA: Drabet i Kødbyen

En nu 29-årig mand, der er mistænkt for drabet på den 21-årige jurastuderende Jonas Thomsen Sekyere i Kødbyen i København i 2012, er blevet anholdt i Somaliland.

Læs her, hvad der er sket i sagen:

* 17. november 2012 bliver Jonas Thomsen Sekyere dræbt med flere knivstik ved et toilet på diskoteket Bakken i Kødbyen.

* Politiets interesse samler sig hurtigt om fire mænd. Det lykkes at anholde tre af dem, og en uge efter drabet fremstilles de i grundlovsforhør. Dommeren forlænger anholdelsen af de tre mænd med tre døgn. Da de er gået, bliver de tre mænd løsladt.

* Samtidig med grundlovsforhøret offentliggør Københavns Politi navnet på den fjerde mistænkte, som man opfordrer til at melde sig selv.

* Ifølge Ekstra Bladet lykkedes det ham allerede en måned efter drabet at komme til Somaliland.

* 27. november 2012 afsiger en dommer en fængslingskendelse over den nu 29-årige, og han efterlyses internationalt.

* I maj 2013 får politiet oplysninger om, at den mistænkte opholder sig i Somaliland og tager kontakt til de lokale myndigheder.

* 18. juni 2014 bliver den mistænkte anholdt og fængslet i Somaliland, men Københavns Politi vælger at hemmeligholde anholdelsen.

* 2. juli 2014 skriver Ekstra Bladet, der har opsøgt den mistænktes fætter og onkel i Somaliland, at han opholder sig dér.

* Næsten en uge senere - 8. juli - bekræfter Københavns Politi, at den mistænkte er anholdt i Somaliland, og at man arbejder på at få ham udleveret til Danmark.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip