FAKTA: Flere straffesager har involveret Yahya Hassan

Mandag formiddag er den 19-årige digter Yahya Hassan mødt op i Retten i Aarhus, der skal afgøre en sag, hvor han er tiltalt for at have slået en anden mand to gange i ansigtet med knyttet næve.

Slagene faldt ifølge anklageskriftet 15. februar sidste år i den centrale del af Aarhus foran grillbaren Ali Baba i Vestergade omkring klokken 02 om natten.

Det er imidlertid langt fra første gang, at digteren på den ene eller anden måde er involveret i en retssag. Læs herunder om nogle af sagerne.

* 10. september 2014 idømmer Retten i Aalborg den tidligere lærer Louise Østergaard fem måneders betinget fængsel og 100 timers samfundstjeneste for hendes affære med Yahya Hassan.

* Østergaard, som modtog dommen, blev dømt for at have misbrugt sin stilling som digterens kontaktperson, mens han var anbragt på opholdsstedet Solhaven i Farsø. Imens forholdet stod på, var Østergaard 39 år og Yahya Hassan 16.

* Yahya Hassan har skrevet om forholdet i et digt. Affæren med den 22 år ældre lærer inspirerede ham til digtet "Kontaktperson". Imens udgav læreren bogen "Ord" tidligere i år med udgangspunkt i forholdet.

* 7. marts 2014 idømmer Retten i Glostrup en 15-årig dreng 20 dages betinget fængsel for at have truet Yahya Hassan på livet på DR2 Deadlines Facebook-side. Dommen har en prøvetid på et år.

* I retten forklarede drengen, at en video med digteren var poppet op på Facebook, og at han efter at have set den ligesom mange andre ville skrive en kommentar til den.

* Den 15-årige skrev ifølge anklageskriftet følgende:

* "Må han få en smertefuld død og ligeledes alle jer klamme beskidte racister som støtter den hund!"

* "Hvad pet passer på ham? ingen kan passe på ham den manden har gravet sin egen grav."

* 9. december 2013 blev en 24-årig mand idømt fem måneders fængsel for at have overfaldet Yahya Hassan på Københavns Hovedbanegård.

* Overfaldsmanden blev dømt efter straffelovens paragraf 244, der handler om "simpel vold".

* Det koster ifølge anklager Søren Harbo normalt 50-60 dages fængsel. Men da overfaldet ifølge anklageren skyldtes Yahya Hassans ytringer om visse muslimers forhold til islam, krævede han en dom på "fire måneder plus" - et krav, retten altså efterkom.

Kilder: Ritzau

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip