FAKTA: Flere straffesager har involveret Yahya Hassan

Mandag formiddag er den 19-årige digter Yahya Hassan mødt op i Retten i Aarhus, der skal afgøre en sag, hvor han er tiltalt for at have slået en anden mand to gange i ansigtet med knyttet næve.

Slagene faldt ifølge anklageskriftet 15. februar sidste år i den centrale del af Aarhus foran grillbaren Ali Baba i Vestergade omkring klokken 02 om natten.

Det er imidlertid langt fra første gang, at digteren på den ene eller anden måde er involveret i en retssag. Læs herunder om nogle af sagerne.

* 10. september 2014 idømmer Retten i Aalborg den tidligere lærer Louise Østergaard fem måneders betinget fængsel og 100 timers samfundstjeneste for hendes affære med Yahya Hassan.

* Østergaard, som modtog dommen, blev dømt for at have misbrugt sin stilling som digterens kontaktperson, mens han var anbragt på opholdsstedet Solhaven i Farsø. Imens forholdet stod på, var Østergaard 39 år og Yahya Hassan 16.

* Yahya Hassan har skrevet om forholdet i et digt. Affæren med den 22 år ældre lærer inspirerede ham til digtet "Kontaktperson". Imens udgav læreren bogen "Ord" tidligere i år med udgangspunkt i forholdet.

* 7. marts 2014 idømmer Retten i Glostrup en 15-årig dreng 20 dages betinget fængsel for at have truet Yahya Hassan på livet på DR2 Deadlines Facebook-side. Dommen har en prøvetid på et år.

* I retten forklarede drengen, at en video med digteren var poppet op på Facebook, og at han efter at have set den ligesom mange andre ville skrive en kommentar til den.

* Den 15-årige skrev ifølge anklageskriftet følgende:

* "Må han få en smertefuld død og ligeledes alle jer klamme beskidte racister som støtter den hund!"

* "Hvad pet passer på ham? ingen kan passe på ham den manden har gravet sin egen grav."

* 9. december 2013 blev en 24-årig mand idømt fem måneders fængsel for at have overfaldet Yahya Hassan på Københavns Hovedbanegård.

* Overfaldsmanden blev dømt efter straffelovens paragraf 244, der handler om "simpel vold".

* Det koster ifølge anklager Søren Harbo normalt 50-60 dages fængsel. Men da overfaldet ifølge anklageren skyldtes Yahya Hassans ytringer om visse muslimers forhold til islam, krævede han en dom på "fire måneder plus" - et krav, retten altså efterkom.

Kilder: Ritzau

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip