FAKTA: Forstå Berlusconis sexsag på få minutter

Fredag har en italiensk appeldomstol frikendt den tidligere premierminister Silvio Berlusconi, der sidste år blev dømt for at have haft sex med en mindreårig.

Læs om sagen her:

* Silvio Berlusconi blev i 2013 idømt syv års fængsel for embedsmisbrug og seksuel omgang med en mindreårig prostitueret i den såkaldte Ruby-sag.

* Den tidligere premierminister blev samtidig udelukket fra fremover at kunne beklæde politiske poster.

* Købet af sex skulle være sket i 2010, da Kharima el-Maroug, der er bedre kendt som Ruby Rubacuori (Hjerteknuseren Ruby), var 17 år. I Italien er det forbudt at købe prostituerede under 18 år.

* Han var desuden anklaget for at have udnyttet sin magtposition til at få hende løsladt fra politiets varetægt efter et tyveri.

* Anklagemyndigheden havde krævet Berlusconi idømt seks års fængsel og udelukket fra politisk virksomhed på livstid.

* Berlusconi har afvist alle anklager.

* Sagen tog en ny vending i maj i fjor, da el-Maroug under et retsmøde sagde, at hun havde opdigtet sine udtalelser om, at Berlusconi havde betalt hende for seksuelle tjenester i forbindelse med de såkaldte bunga-bunga-fester i Berlusconis villa uden for Milano.

/ritzau/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip