FAKTA: Fradrag og mangel på faglærte

Blå blok i Folketinget vil indføre håndværkerfradrag i tre år, og ifølge Dansk Byggeri ventes der ikke mangel på faglærte arbejdere i bygge og anlæg indtil 2018.

Det viser en ny analyse, Dansk Byggeri har fået lavet.

* Der kommer 14.000 flere faglærte håndværkere i bygge og anlæg fra 2014 til 2015. Indtil 2018 er der ikke mangel på arbejdskraft. Siden vokser manglen, så der i 2025 mangler 10.500 faglærte i bygge og anlæg.

* I 2025 mangler der 6500 med en videregående uddannelse i bygge og anlæg. Det skyldes, at mange ældre byggeteknikere og installatører går på pension. Der mangler især folk med kort, videregående uddannelse. I lang tid er der kun uddannet 40 byggeteknikere årligt.

* Der vil være lidt for mange malere og murere, men der vil mangle tømrere, struktører, installatører og teknikere. I 2025 mangler der 500 professionsbachelorer, og der er rift om bygnings- og anlægsingeniører og bygningskonstruktører. Det vil være en stor udfordring.

* Center for Regional- og Turismeforskning (CRT) har lavet fremskrivningen for Dansk Byggeri.

CRT bruger Adam-modellen, som bygger på Økonomi- om Indenrigsministeriets konjunkturvurdering fra august 2014 og regeringens konvergensprogram for 2014, som regner med en årlig vækst på to procent indtil 2020.

Kilde: Dansk Byggeris arbejdsmarkedsanalyse 2015 "Er vi klar til fremtiden?"

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip