FAKTA: Her er beviserne på ubåd i svensk skærgård

Det svenske forsvar var midt i oktober på den anden ende, da man fik mistanke om, at en fremmed ubåd huserede i Stockholms skærgård.

Nu slår det svenske forsvar fast, at der var tale om en fremmed ubåd. Her er de beviser, som man lægger til grund:

Hovedbeviset:

Forsvaret har nogle sensorer, som har registreret aktivitet i skærgården. Ifølge det svenske forsvar opfylder sensorernes registreringer kravene til "det højeste bedømningsniveau" i bekræftelsen af, at der er tale om en ubåd.

Det svenske forsvar vil ikke komme nærmere ind på detaljerne omkring observationen, da det vil kunne afsløre forhold om forsvarets formåen, som man ønsker at hemmeligholde.

Andre stærke beviser:

En privatperson har fotograferet et objekt i vandet, som bevægede sig med en hastighed på cirka en knob. På billedet ses hvidt skum, som ifølge det svenske forsvar stammer fra vand, der presses gennem ventiler i toppen af en ubåd.

I et andet tilfælde har en af forsvarets korvetter registreret kraftige udsving på sine sensorer. Efterfølgende har man på stedet, hvor der blev registreret aktivitet, fundet friske spor på havbunden.

Det svenske forsvar bygger desuden sin vurdering på, at en beboer i skærgården har beskrevet et undervandsskrog med specifikke detaljer. Beboeren gjorde observationen fra en høj, og observationen bekræftes af forsvarets sensorer.

Det svenske forsvar henviser derudover til lignende observationer fra flere troværdige kilder

Kilde: Försvarsmakten

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip