FAKTA: Her er de nye navne på EU's sorte liste

Ukraines selvstændighed er ifølge EU-landene under pres fra Rusland og prorussiske løsrivelsestilhængere i det østlige Ukraine. EU er ved at forberede nye straffeaktioner over for Rusland og udvidede fredag sin sanktionsliste med 15 personer til totalt 85 personer.

Blandt de nye navne er to topfolk fra det russiske efterretningsapparat samt flere ledende oprørere.

* Mikhail Fradkov: 64-årig direktør for landets udenlandske efterretningstjeneste. Er som permanent medlem af Ruslands sikkerhedsråd, der rådgiver om nationale sikkerhedsanliggender, med til at udforme den russiske regerings kritiserede politik i Ukraine.

* Aleksandr Bortnikov: Ligeledes fast medlem af sikkerhedsrådet og direktør for den føderale sikkerhedstjeneste (FSB). 62 år.

* Yderlige tre permanente medlemmer af sikkerhedsrådet er tilføjet sanktionslisten.

Listen omfatter også flere personer fra den selvudnævnte "Folkerepublikken Donetsk":

* Pavel Gubarev: Har udråbt sig selv til "folkets guvernør" i separatisternes højborg, Donetsk. Opfordrede Rusland til at intervenere i det østlige Ukraine. Nu er han ansvarlig for at rekruttere personer til oprørernes væbnede styrker. 31 år.

* Ekaterina Gubareva: Som "udenrigsminister" er den 31-årige kvinde ansvarlig for forsvaret af den såkaldte republik. Hendes bankkonto anvendes til at finansiere væbnede grupper. Gift med Pavel Gubarev.

* Fedor Beresin: 54-årig med titel af "viceforsvarsminister".

Kilde: EU

/ritzau/

 

Dagens Gossip