FAKTA: Her er den fynske krænkersag

Retten i Odense bestemte i november sidste år, at forvaring var en passende straf til "Manden i den røde bil". I denne uge ventes Østre Landsret at afgøre, om dommen var den rigtige. Læs herunder om sagens hidtidige forløb:

* 20. oktober 2012 forsøger Claus Jensen, før Nis Bekker Hansen, at voldtage en britisk kvinde i Odense, men det mislykkes, da hun begynder at råbe og bide.

* 26. oktober samler han en 11-årig pige op i sin røde Obel Astra i Øster Skerninge på Fyn. Han frihedsberøver hende i en time og et kvarter og krænker hende seksuelt, før han sætter hende af igen. Ifølge byretten forsøgte han at voldtage hende.

* 14. november krænker han en 10-årig pige seksuelt i sin røde bil, hvor han ifølge retten også forsøgte at voldtage. Han samlede hende op i Refsvindinge på Fyn.

* 1. juli 2013 opstår der en brand i Claus Jensens lejlighed uden for Odense. I den forbindelse finder politiet sprængstoffer og våben i hans lejlighed, og han bliver anholdt. En dna-prøve viser, at han matcher det dna, der var fundet på de to småpiger.

* 4. november 2014 begynder retssagen mod Claus Jensen i Retten i Odense. Han er tiltalt for i alt 11 forhold.

* 19. november bliver Claus Jensen idømt forvaring og skal derudover betale i alt 203.200 kroner i erstatning for tort til de to piger. Han skal også betale sagens omkostninger.

* Under sagen bliver passager fra omkring 2000 sider dagbogsnotater skrevet af Claus Jensen lagt frem som bevismateriale for, at han havde planer om at kidnappe og voldtage flere piger i en lejet garage, hvilket han også er dømt for.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip