FAKTA: Her er den fynske krænkersag

Østre Landsret idømte torsdag sexkrænkeren Claus Jensen en forvaringsdom. Dermed stadfæster landsretten den dom, som, Retten i Odense var nået frem til, var passende til "Manden i den røde bil".

Læs her om sagens forløb:

* 20. oktober 2012 forsøger Claus Jensen, før Nis Bekker Hansen, at voldtage en britisk kvinde i Odense, men det mislykkes, da hun begynder at råbe og bide.

* 26. oktober 2012 samler han en 11-årig pige op i sin røde Obel Astra i Øster Skerninge på Fyn. Han frihedsberøver hende i en time og et kvarter, hvorunder han krænker hende seksuelt og forsøger at voldtage hende, før han sætter hende af igen.

* 14. november 2012 samler han en 10-årig pige op i Refsvindinge på Fyn. Også hun bliver krænket seksuelt og forsøgt voldtaget.

* 1. juli 2013 opstår der en brand i Claus Jensens lejlighed uden for Odense. I den forbindelse finder politiet sprængstoffer og våben i hans lejlighed, og han bliver anholdt. En dna-prøve viser, at han matcher det dna, der var fundet på de to småpiger.

* 4. november 2014 begynder retssagen mod Claus Jensen i Retten i Odense. Han er tiltalt for i alt 11 forhold.

* Under sagen bliver passager fra omkring 2000 sider dagbogsnotater skrevet af Claus Jensen lagt frem som bevismateriale for, at han havde planer om at kidnappe og voldtage flere piger i en lejet garage.

* 19. november 2014 bliver Claus Jensen i Retten i Odense idømt forvaring og skal derudover betale i alt 203.200 kroner i erstatning for tort til de to piger. Han skal også betale sagens omkostninger. Han anker dommer til Østre Landsret for at slippe for forvaringsdommen.

* 18. juni 2015 stadfæster Østre Landsret forvaringsdommen over Claus Jensen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip