FAKTA: Her er forløbet i solcelle-sagen

* Den 9. december 2012 får klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) et notat fra sit embedsværk om, at der kunne være et hul i solcelleloven.

* Den 19 december 2012 vedtages loven ikke desto mindre.

* I marts ændrer Lidegaard loven. "Der har vist sig at være et hul i loven, som vi nu får lukket", sagde han ved den lejlighed.

* Den 23. maj siger Martin Lidegaard til Berlingske, der har gravet i sagen, at han ikke var orienteret om lov-hullet, inden den oprindelige lov blev fremlagt og vedtaget.

* Den 28. maj var beskeden en anden på et samråd om sagen i Folketinget. "Jeg har modtaget det bilag. Det er korrekt", sagde han.

* Den 30. maj giver Folketinget klima- og energiministeren en næse. Enhedslisten mener ikke, at ministeren med vilje har skjult oplysninger for Folketinget.

Den 10. oktober: Statsrevisorerne beder Rigsrevisionen undersøge, hvordan staten har støttet solcelleanlæg i perioden 2010-13, ministeriernes forvaltning af støtten og om klima-, energi- og bygningsministerens information til Folketinget har været rigtig og fyldestgørende - med fokus på perioden 2012-2013.

* Den 23. oktober sender regeringstoppen med statsminister Helle Thorning-Schmidt i spidsen et brev til Folketingets formand, hvor man slår fast, at man ikke mener, at Rigsrevisionen skal undersøge det lovforberedende arbejde i solcelle-sagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip