FAKTA: Her er forløbet i solcelle-sagen

* 9. december 2012 får klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) et notat fra sit embedsværk om, at der kunne være et hul i solcelleloven.

* 19. december 2012 vedtages loven.

* I marts 2013 ændrer Lidegaard loven. "Der har vist sig at være et hul i loven, som vi nu får lukket", siger han ved den lejlighed.

* 23. maj siger Martin Lidegaard til Berlingske, der har gravet i sagen, at han ikke var orienteret om lov-hullet, inden den oprindelige lov blev fremlagt og vedtaget.

* 28. maj er beskeden en anden på et samråd om sagen i Folketinget. "Jeg har modtaget det bilag. Det er korrekt", siger han.

* 30. maj giver Folketinget klima- og energiministeren en næse. Enhedslisten mener dog ikke, at ministeren med vilje har skjult oplysninger for Folketinget.

* 10. oktober beder statsrevisorerne Rigsrevisionen undersøge, hvordan staten har støttet solcelleanlæg i perioden 2010-13, samt se på ministeriernes forvaltning af støtten og om klima-, energi- og bygningsministerens information til Folketinget har været rigtig og fyldestgørende - med fokus på perioden 2012-2013.

* 23. oktober sender regeringstoppen med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i spidsen et brev til Folketingets formand, hvori man slår fast, at man ikke mener, at Rigsrevisionen skal undersøge det lovforberedende arbejde i solcelle-sagen.

* 25. oktober fastslår både de borgerlige partier med Venstre i spidsen og Enhedslisten, at man ikke vil støtte regeringen, som dermed ikke kan finde flertal for sit forslag.

Både statsrevisorerne og eksperter i forvaltningsret afviser, at regeringen kan afskære Rigsrevisionen fra at få adgang til de ønskede dokumenter.

* 30. oktober skriver Politiken og Jyllands-Posten, at det i virkeligheden er departementscheferne i Statsministeriet, Skatteministeriet og Klima- og Energiministeriet, som har ønsket at begrænse Rigsrevisionens indflydelse.

Det afviser finansminister Bjarne Corydon (S), som fastslår at initiativet kommer fra ministrene og kalder mediernes analyser for "gennemført vrøvl".

* 1. november foreslår statsrevisorernes formand, Peder Larsen, en løsning på striden, hvor regeringen udleverer arbejdsdokumenter, men samtidig får et løfte om en principiel debat om den generelle praksis for, hvor mange dokumenter regeringer fremadrettet skal udlevere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip