FAKTA: Her er hovedpunkter i Venstre ungeudspil

Venstre præsenterede mandag partiets ungeudspil "Alle unge godt fra start", der både fokusere på unges vilkår i og uden for uddannelsessystemet.

Her er nogle af hovedpunkterne:

* Venstre vil i alt bruge én milliard kroner i årene 2016-2020 på ungeudspillet. Pengene skal ifølge udspillet "dels finansieres via satspuljen, dels via Venstres samlede økonomiske råderum i de kommende år, som blandt andet kommer ved at prioritere de offentlige udgifter til blandt andet udlændingepolitik og udviklingsbistand".

* Det vil Venstre blandt andet med folkeskolen:

- Inklusionen af børn med specielle behov skal begrænses. Venstre foreslår i første omgang et serviceeftersyn af inklusionen i folkeskolen. Partiet vil dog ikke sætte tal på, hvor mange elever der bør flyttes til special- og friskoler. Eller hvad man forventer, det vil koste.

* Mobning skal stoppes ved "rimelige sanktioner". Det kan i yderste konsekvens være, at forældrene kan blive trukket i børnechecken, hvis de ikke kan får deres barn til at stoppe mobningen.

- Turboforløb skal hjælpe fagligt udfordrede elever, som i 8. klasse vurderes til at være "ikke-uddannelsesparate". På turboforløbene skal eleverne styrke deres faglige evner i folkeskolens kernefag, så de kan indhente noget af det, de ikke har lært i skolen.

* Det vil Venstre blandt andet med ungdomsuddannelserne:

- Venstre vil afsætte i alt 100 millioner kroner til flere praktikpladser, så flere unge kan gennemføre en erhvervsuddannelse i en virksomhed.

- Højere adgangskrav på gymnasierne. Venstre vil skabe et fagligt stærkere gymnasium ved blandt andet at indføre et adgangskrav på 4 i dansk og matematik og rydde kraftigt op i studieretningerne på gymnasierne.

* Det vil Venstre for udsatte unge:

- Der skal oprettes en ny ungdomsdomstol, der skal tage sig af kriminalitet begået af 12-17-årige. Desuden vil Venstre oprette en ny ungdomskriminalforsorg, som skal sikre, at ingen mindreårige sættes i fængsel.

- Danmark skal blive bedre til at bryde den negative sociale arv. Det skal ifølge Venstre ske ved at prioritere at anvende metoder, som virker, og som kan måles.

Kilder: "Alle unge godt fra start"

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip