FAKTA: Her er Morten Storms vilde liv

Den tidligere PET-agent Morten Storm er nævnt ved navn blandt en række opdateringer på en 31-årig mands Facebook-profil. Og det på en måde, som ifølge anklagemyndigheden er truende.

Det fortæller specialanklager Jakob Buch-Jepsen onsdag ved Retten på Frederiksberg, hvor den 31-årige blev varetægtsfængslet.

Læs her om Morten Storms liv:

* Morten Storm er født 2. januar 1976 i Korsør. Han er gift med en kvinde fra Yemen og har tre børn fra et tidligere ægteskab. Børnene hedder Osama, Sarah og Asia.

* Som 13-årig laver Morten Storm røveri mod en grillbar. Senere i teenageårene smugler han tusindvis af cigaretter fra Polen til Danmark.

* Da rockerkrigen bryder ud i 1996, bliver Morten Storm prospect i Bandidos for at hjælpe sin ven Michael "Kokken" Rosenvold. "Kokken" er i dag præsident for Bandidos i Europa og Asien.

* I 1997 konverterer Morten Storm til islam, og i årene frem til 2007 er han på fornavn med nogle af de mest ekstreme, militante islamister i Storbritannien og Yemen, hvor han bor.

* I 2007 bliver Morten Storm agent for PET, hvor han i starten fik 10.000 kroner i månedsløn og senere 25.000 kroner.

* Morten Storm finder en europæisk kone til al-Qaeda-lederen på den arabiske halvø, al-Awlaki, og sætter hende på et fly til Yemen. CIA har sporingsudstyr i hendes kuffert, og Morten Storm får 250.000 dollar for indsatsen.

Missionen mislykkes dog, da kvinden efterlader kufferten.

* I 2012 bryder Morten Storm samarbejdet med PET og fortæller sin historie til pressen.

Kilde: Bogen "Storm - Den danske agent i al-Qaeda", skrevet af journalisterne Carsten Ellegaard og Orla Borg, begge fra Morgenavisen Jyllands-Posten, samt freelancejournalist Michael Holbæk Jensen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip