FAKTA: Her er Skatteministeriets møgsager

Benny Engelbrecht er regeringens ny skatteminister, og dermed bliver han den arving til en række af sager, som har kastet negativt lys på det danske skattesystem:

* Ejendomsvurderingerne:

Sidste år fik Skat og Skatteministeriet skarp kritik af Rigsrevisionen for igennem 10 år at have lavet fejlagtige ejendomsvurderinger. Problemerne har været kendt siden 2007, uden at der er blevet rettet op på dem.

Som en reaktion på kritikken valgte regeringen at suspendere ejendomsvurderingerne for 2013 for i stedet at nedsætte et udvalg, som skal komme med forslag til en ændring af systemet.

Det præsenterer sit arbejde 11. september, som dermed bliver en vigtig dato for den nye minister.

* Skattesagen:

Siden 2011 har en kommission undersøgt håndteringen af statsminister Helle Thorning Schmidts (S) skattesag.

Det undersøges blandt andet, om Skatteministeriet har blandet sig i behandling og afgørelsen af sagen, ligesom kommissionen skal prøve at klarlægge, hvem der har lækket fortrolige oplysninger fra sagen til medierne.

Kommissionens beretning ventes offentliggjort i slutningen af oktober eller starten af november og kommer helt sikkert til at kræve opmærksomhed fra Benny Engelbrecht.

* Bøllemetoderne:

Sidste sommer valgte Skat at indlede tjenestemandssager mod fire chefer og to medarbejdere efter massiv kritik af myndighedens arbejdsmetoder, som også gav anledning til en række omstruktureringer i Skat.

Det var blandt andet sagerne om den kendte erhvervsmand Jesper "Kasi" Nielsen og fotomodellen Camilla Vest, som udløste tiltagene, efter Skat havde brugt, hvad De Konservative har karakteriseret som "bøllemetoder" over for dem.

Morten Østergaard, der nu overlader sin post til Benny Engelbrecht, annoncerede tidligere på året, at han ville sætte Skats metoder under lup for at sikre borgernes retssikkerhed. Det arbejde skal den nye minister nu fortsætte.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip