FAKTA: Her er Venstres asyludspil

Venstre har tirsdag fremlagt asyludspillet "Styr på tilstrømningen", som indeholder otte hovedpunkter.

Få overblik over dem her:

* Venstre vil gennem en undersøgelse sikre, at den danske asylpraksis ikke er mere lempelig end i det øvrige Europa.

* Sammensætningen af Flygtningenævnet skal ændres, og Dansk Flygtningehjælp skal ikke længere have mulighed for at udpege medlemmer.

* Flygtninge, der får asyl i Danmark, skal ikke have ret til kontanthjælp, men skal i stedet have en ny integrationsydelse, der starter på SU-niveau. Optjeningsprincippet for børnechecken og folkepensionen skal genindføres, og ansøgere skal ikke kunne bo og arbejde uden for asylcentrene.

* Flygtninge skal kun kunne opnå permanent opholdstilladelse i Danmark, hvis de arbejder, taler dansk og er "reelt integrerede i det danske samfund".

* En større del af udviklingsbistanden skal bruges til at hjælpe flygtninge i deres nærområder frem for i Danmark.

* Nye, omrejsende "udlændingeattacheer" skal forhandle hjemsendelsesaftaler og koordinere indsatsen, så det bliver lettere at sende afviste asylansøgere hjem.

* Efter valget skal Folketinget hastebehandle et lovforslag om lavere ydelser, optjeningsprincip og skærpede krav til permanent ophold, så der ikke kommer samme tilstrømning af asylansøgere i sommermånederne, som Danmark oplevede sidste år.

* Venstre vil ændre Danmarks internationale forpligtelser på flygtningeområdet, hvis de "ikke længere er tidssvarende", så der kan "findes holdbare svar på presset på Europas grænser".

Kilde: Venstre

/ritzau/

 

Dagens Gossip