FAKTA: Her er Venstres asyludspil

Venstre har tirsdag fremlagt asyludspillet "Styr på tilstrømningen", som indeholder otte hovedpunkter.

Få overblik over dem her:

* Venstre vil gennem en undersøgelse sikre, at den danske asylpraksis ikke er mere lempelig end i det øvrige Europa.

* Sammensætningen af Flygtningenævnet skal ændres, og Dansk Flygtningehjælp skal ikke længere have mulighed for at udpege medlemmer.

* Flygtninge, der får asyl i Danmark, skal ikke have ret til kontanthjælp, men skal i stedet have en ny integrationsydelse, der starter på SU-niveau. Optjeningsprincippet for børnechecken og folkepensionen skal genindføres, og ansøgere skal ikke kunne bo og arbejde uden for asylcentrene.

* Flygtninge skal kun kunne opnå permanent opholdstilladelse i Danmark, hvis de arbejder, taler dansk og er "reelt integrerede i det danske samfund".

* En større del af udviklingsbistanden skal bruges til at hjælpe flygtninge i deres nærområder frem for i Danmark.

* Nye, omrejsende "udlændingeattacheer" skal forhandle hjemsendelsesaftaler og koordinere indsatsen, så det bliver lettere at sende afviste asylansøgere hjem.

* Efter valget skal Folketinget hastebehandle et lovforslag om lavere ydelser, optjeningsprincip og skærpede krav til permanent ophold, så der ikke kommer samme tilstrømning af asylansøgere i sommermånederne, som Danmark oplevede sidste år.

* Venstre vil ændre Danmarks internationale forpligtelser på flygtningeområdet, hvis de "ikke længere er tidssvarende", så der kan "findes holdbare svar på presset på Europas grænser".

Kilde: Venstre

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip