FAKTA: Her står Bang & Olufsen nu

Bang & Olufsen har gennem længere tid stået i et strategisk vadested.

Struer-virksomheden tog et stort skridt i skabelsen af et nyt og profitabelt B&O, da man i slutningen af marts solgte den ene af sine forretninger.

* Salget drejer sig om Bang & Olufsens Automotive-division, der sælger lydsystemer til blandt andre Mercedes, BMW og Audi.

* Køberen er amerikanske Harman Corporation, der har en markedsværdi på 65 milliarder kroner og over 14.000 ansatte.

* Salgsprisen er på 1170 millioner kroner kontant. Derudover kan B&O i løbet af de næste 20 år få licensbetalinger, der giver endnu større indtægter.

* Automotive-divisionen omsatte for 406 millioner kroner i de første ni måneder af regnskabsåret 2014/15. Driftsindtjeningen var på mellem 15 og 35 millioner kroner i samme periode.

* Derudover har B&O sat sin Icepower-division, der producerer forstærkerenheder, til salg. Dermed er de to "business to business"-segmenter på vej ud af forretningen.

* Fremover vil selskabet alene satse på den klassiske forretning med lyd- og fjernsynssystemer til forbrugerne gennem de to mærker Bang & Olufsen og B&O Play.

* B&O offentliggør sit årsregnskab 13. august 2015. Forventningen er en "høj, encifret omsætningsvækst" og en negativ Ebit-margin.

Kilder: Ritzau Finans og Bang & Olufsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip